Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с регулировката на фаровете на 146 и решение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• фар

Първоначално публикувано от danspecial Покажи съобщение
    Публично поздравявам човека с идеята за винтовете. Малко я доразвих с едни кламери, които допълнително стабилизират болтовете - от 7 месеца съм забравил за проблема - решението струва около 1 лв.
    А имаш ли някви снимки от изделието ти??

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

Първоначално публикувано от danspecial Покажи съобщение
    Публично поздравявам човека с идеята за винтовете. Малко я доразвих с едни кламери, които допълнително стабилизират болтовете - от 7 месеца съм забравил за проблема - решението струва около 1 лв.
    Дай малко подробности че и аз го закьсах така
    Alfa Romeo 146 1.9 td
    А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

• Първоначално публикувано от patrona Покажи съобщение
      А имаш ли някви снимки от изделието ти??

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

Дай малко подробности че и аз го закьсах така
      Ще снимам и ще пратя ... ако си схванал идеяата на колегата с болтовете, моята доработка е само да ги обвържа с по един кламер за щипките на фаровете, така че да намаля вибрациите.
      --------------------------------------------------------
      Alfa 145 1.6TS/ "98; Alfa 156SW 1.9JTD/ ''00 - ex; Alfa 156 2.4JTD/ ''98
      Suzuki SV650 "02 - ex; Suzuki GSXR1000 K5

Comment

• A в крайна сметка аз не разбрах всеки фар с по 2 водача ли е или с по един

Last edited by AntiLuuP; d.m.y г., 20:36.

Comment

• С по два. Тези оградените в червено.
          Attached Files
          Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

• Здравеѝте колеги. а дали не продават само водачите

Comment

• Здравей колега. Най-вероятно се продават. Но ако проблема е от материала, от който са направени, и той старее с времето ефекта ще е същият, тъй като водачите, които ще си купиш едва ли ще са реколта 2010-та
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dakela84 Покажи съобщение
                Здравеѝте колеги. а дали не продават само водачите
                Не мисля, по фара единственото което стандартно се "обслужва" са крушките, друготое е 'направи си сам'.

В тази тема няколко колеги предлагат изработка на водачи, по-добре се обърни към тях
                sigpic
                146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от dakela84 Покажи съобщение
                  Здравеѝте колеги. а дали не продават само водачите
                  Ами има колеги които продават.Аз си взех моите от acko88.След смяната всичко е ок
                  sigpicAlfa 145 1.4TS, '98

Comment

• Първоначално публикувано от sestrata_na_tonov Покажи съобщение
                    Ами има колеги които продават.Аз си взех моите от acko88.След смяната всичко е ок

Да потвърдя и аз: Водачите са читави. Смених ги и 4-те. После е нужна само регулировка на фаровете и проглеждаш...
                    Alfa Romeo 145, 1,9 JTD, 2000
                    ex: Alfa Romeo 156, 2.0 16V, 155HP, 1997

Comment

• Аз ги направих от хром-никел и се надявам да е за веки.
                      Ето ги:http://www.facebook.com/photo.php?fb...00001354413052
                      Last edited by patrona; d.m.y г., 22:22.
                      Alfa Romeo 146 1.9 td
                      А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

• Сега мисля да пробвам варианта с 4 сантиметровия болт , звучи най-лесно , бързо и не пречи да опитам ... А мойте фарове са ужасни "единия ми свети в очите а другия под колата" ако запаля 2 свещички във фаровете ще получа по добра светлина вечер ...
                        Alfa Romeo 146 1.6
                        По добре гаден , отколкото гладен !

Comment

• Опитах - не стана ... или аз не съм улучил начина но просто не мога да си представя къде ще се закрепи болта ?! Ако може някои който го е направил да приложи снимки защото така от уста на уста ...
                          Alfa Romeo 146 1.6
                          По добре гаден , отколкото гладен !

Comment

• Първоначално публикувано от stiflyr Покажи съобщение
                            Опитах - не стана ... или аз не съм улучил начина но просто не мога да си представя къде ще се закрепи болта ?! Ако може някои който го е направил да приложи снимки защото така от уста на уста ...
                            Аз пробвах варианта, предложен от Phoenix, и се получи много добре. Ако искаш пробвай него! Размерът на главата на болта трябва да е 10мм (аз първо пробах с 9мм и затова правих ремонта 2 пъти ), иначе идеята е супер! Успех!
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

• Здравейте на всички с перфектно нерегулируеми фарове. Преди малко говорих с колегата acko88 и се разбрахме, че ако се съберем малко по-голяма бройка желаещи за водачи може да направи нова поръчка. Така че ако има навити и сериозни хора, моля пишете в темата.
                              Поздрави и хубав празник.
                              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Аз преди няколко месеца си направих водачи от алуминии и се получиха, но лепенето с поксипол беше първият вариант, който не препоръчвам. Докато настройвате и стигнете до крайно положение .. хоп една малка врътка и сте на стартова позиция. По- добре е да се прави с гайки.
                                Лупите ми бяха замъглени от вътрешната страна от към крушката .. все едно някой е палил огън вътре като ги изчистих ксенона светна доста по- силно. Все още ми е странно от какво биха се замацали така.
                                С нашите лоши пътища е добре да се прави здраво и надеждно, защото изненадата идва в най- лошият момент и като ти се забие долу фара, лошо. Освен това, когато ги вдигаме и сваляме с моторчето отново може да стане беля .. за това избягвайте поксипол (епоксидна смола).

*при направата на водачите използвах тази статия, както колегите са описали и по моят водач се водих за размери и прочие. и е хубаво резбата от към страната на регулиращият винт да е здрава .. при моят алуминии преди да ги сложа тествах и превъртя .. че се наложи да има парченце дюбел.
                                Last edited by flipz; d.m.y г., 22:20.
                                Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Working...
                                X